Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Opera, 3GHz Intel procesoriai, žmogaus skrydis į Marsą

Šios dienos kompiuterijos naujienose dominavo naujo Intel procesoriaus pristatymas. Turbūt nebuvo nei vienos bent kiek save gerbiančios kompiuterijos svetainės, kuri nevardintų šio procesoriaus pliusų bei minusų. Na, bet tokie procesoriai iki Lietuvos dar turbūt keliaus porą mėnesių, o kai ir atkeliaus, abejoju ar visi puls juos graibstyti — Tie magiški skaičiukai, reikškiantys procesoriaus dažnį turi vis mažiau ir mažiau įtakos renkantis kompiuterį (Ech, vat ši svetainė veikia iš 10 kartų silpnesnio serverio… ir ką — didelių problemų kaip ir nėra)

Labiau aktuali naujiena (nors tokia ir naujiena… juk jau keletas dienų praėjo) yra Opera 7.10 beta versijos išleidimas Linux platformai. Tiesa, jos aš neišbandžiau, bet ta proga įsidiegiau Opera 7.03 Windows sistemai. Pačio naršymo įspūdis neblogas, bet dideli mygtukai man taip ir primena frazę “eye-candy”. Matyt esu per daug pripratęs prie Mozillos, kur viską galiu susitvarkyti taip kaip noriu. Gal būt viską ką galiu su Mozilla, galima padaryti ir su Opera, bei tai papildomas vargas. If it ain’t broke, don’t fix it.

Tuo tarpu Washington Times rašo, kad rusai bei amerikonai planuoja nusiųsti žmogų į Marsą. Ir ne bet kada kitame šimtmetyje, o iki 2018 metų. Kas žino, gal kai išeisiu į pensiją, Marse McDonald’s jau pardavinės hamburgerius.