Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Išleistas Perl 5.8.1 RC1

Atrodo, kad ką tik išleistas Perl 5.8.1 RC1. perldelta dokumentacijoje matosi keletas pakeitimų. Vienas svarbiausių pakeitimų yra asociatyviųjų masyvų atsitiktinės tvarkos pagerinimo algoritmas (ten BugTraq berods rašė jog galima padaryt DOS ataką prieš programą, nes kol kas dauguma asociatyviųjų masyvų ne visai atsitiktiniu būdu sudaro masyvo raktų eilę – sudėtingas tas bugas, tik žinau kad egzistuoja beveik visose kalbose ir programose ir kad gali dėl to gautis Denial of Service, nors atrodo tik teoriniam lygyje)

Taipogi keletas pakeitimų su utf-8 pragma ir -C raktu – vėlgi pagerintas internacionalizacijos palaikymas. Be to galima dabar pritie’int masyvus su neigiamais indeksais, lokalizuotis kintamuosius naudojant netiesioginę sintaksę (local ${$x}; local @{$x};), atsisakyta pseudo-hešų, 5.5 perlo stiliaus threadų, magiško kintamojo $*.

Dabar vietoj perl -MCPAN -e shell galima rašyti tiesiog cpan. Benchmark modulis gali automatiškai naudotis moduliu Time::HiRes (tikslesnis laiko matavimas), šiek tiek pagerintas Perlo debugeris (mmm… nuvabalintojas? nuriktintojas? :)

Na ir šiaip daug visokių pagerinimų. Teks laukti 5.8.1.