Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Truputis ASP

Na, galvojau, kad ko jau ko, o VBScript tai nereikės niekad krapštyt. Klydau. Vat prisireikė staiga su ASP padaryt priėjimą prie Access duombazės ir būtent reikėjo daryti tai su ASP.

Problemos sprenimą pradėjau pasigooglindamas apie pačią ASP technologiją. Realiai serveryje turėjau pasirinkimą iš VBScript, JavaScript ir PerlScript. Spėkit iš trijų kartų kurią kalbą pasirinkau naudoti. Neatspėjot, ne Perlą. Tiksliau jau buvau beveik viską parašęs PerlScriptu, bet ten tokia kvaila implementacija, kad nelikę iš to PerlScript viso Perlo grožio. Jau VBScript ganėtinai blogai padarytas, o PerlScript dar ir VBScript blogumu aplenkia ;) Tarkim su PerlScript norint pasiimt ką nors iš URL GET metodu perduotos informacijos reikia rašyti my $foo = $Request->QueryString('foo')->Item(), tuo tarpu VBScript tereikia foo = request.querystring("foo")

Kad ir kaip ten bebūtų, teko rašytis viską su VBScript. Aišku pritrūko man ten normalaus įpraiškų palaikymo (arba man tiesiog IsNumeric() kažkaip kvailai veikė – kintamųjų tikrinimas gali tapti skausmu ne patys žinot kur – nors gal visa tai man tik atrodo, nes neturiu patirties su ASP), ir kas svarbiausia, supratau jog esu per daug priprates prie kabliataškių sakinių gale ;) Tiesiog keista kai nereikia dėti kabliataškio. Ir dar tie If ... Then ... End If… hrr…