Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Infobaltas nusivažiavo? Nee…

Apie Infobalt girdžiu įvairiausių nuomonių, bet dažniausiai visi sako, jog infobalt tampa nebeįdomus, jis nusivažiavo ir t.t. Na, mano nuomonė ganėtinai skiriasi, nes aš manau jog Infobalt kaip tik tampa solidesnis ir vis labiau naudingas. Aišku tik ne statistiniam dešimtokėliui, kuris atėjo pasirinkti nežinia kam jam reikalingų bukletėlių.

Kad ir kaip ten bebūtų, Infobalte dalyvaujančių kompanijų tikslas yra pasireklamuoti taip, jog padidėtų jų pardavimai. Dauguma IT bendrovių klientai visgi yra ne plačioji visuomenė, o kitos verslo bendrovės (jos dirba pagal modelį verlas verslui). Tos kompanijos, kurios pardavinėja produktus paprastam vartotojui aišku stengiasi pritraukti mases žmonių, tad jų stendai ir pasižymi visokiomis pusiau įdomiomis akcijomis atrakcijomis (bet tokių bendrovių nėra daug: Omnitel, Bitė, Telekomas, Nokia, Ericsson, dar keletas smulkių interneto tiekėjų). Tuo tarpu kitos bendrovės labai išmintingai neleidžia pinigų pritraukinėdamos prie savo stendo vaikus ir šiaip žioplius, nes joms reikia verslo kontaktų, partnerysčių ir kitų dalykų, o ne to kad apie jas sužinotų keletas šešiolikmečių. Manau kad Infobaltas šįmet dar labiau patobulėjo būtent ta prasme, jog dabar verslo atstovams yra žymiai lengviau susirasti partnerius bei domėtis naujais produktais: kaip minėjau nebemačiau didelių kompanijų kaip Microsoft ar HP, jas buvo pakeitę partneriai ir atstovai Lietuvoje, tad žymiai lengviau kalbantis apie tarkim Microsoft produktus iš karto prieiti prie konkrečių kontraktų ir sutarčių sąlygų nei tai buvo pernai, kada man pačiam jau nemažai pasišnekėjus su HP atstovu ir pradėjus teirautis apie kainas jis tegalėjo skėsčioti rankomis ir duoti savo atstovų Lietuvoje sąrašą.

Infobalt taip pat tobulina šitą „parodos verslui“ koncepsiją ir sukurdama atskirą plotą penktoje salėje, į kurį neįleidžiami kiekvienas panorėjęs (tas dalykas vadinosi berods kažkoks forumas ar panašiai). Ten, tame plote buvo išskirtinai „verslas verslui“ kompanijos, kurios kaip tik manau susirado gerų partnerių, nes jie nepaskendo eilinių piliečių minioje.

Tad taip, paroda tampa vis mažiau kompiuterastiškesnė, bet labiau bizniškesnė ir manyčiau, naudingesnė joje dalyvaujančioms kompanijoms. Jeigu jums paroda buvo neįdomi, tai matyt ji nebuvo jums skirta, bet realiai pagalvojus IT bendrovėms jūs kaip asmuo nelabai ir rūpite.