Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Psion Revo

Vakar gavau naują žaisliuką – Psion REVO. Pirmas įspūdis tikrai neblogas, nors, tiesa, klaviatūros klavišai galėtų spaudytis kiek lengviau. Jau susidėjau Operą ir Perlą bei labai paprastą teksto redaktorių (yra čia ir Word’o pakaitalas, bet visad mieliau perlinius skriptus taisyti plain text sąlygomis nei po to kas kart iš Word’o konvertuotis į paprastą tekstą.

Turi šitas Psionas ir problemų. Viena jų yra nedidelė ir neišplečiama atmintis (ką šiais laikais galima padaryti su 8 MB?). Taipogi norėtųsi ir spalvoto, ar bent jau šviečiančio ekrano.

Šitą įrašą rašau taipogi iš Psiono. Klaviatūra įvedinėti tekstą yra žymiai patogiau nei piešti pagaliuku Palme, tad Psionas gali rimtai tapti mano dažniausiai naudojamu bloginimo prietaisu (iš Palmo irgi galima bloginti, bet tai nepatogu). Dar vienas skirtumas tarp Psion ir Palm yra jų naudojamos operacinės sistemos. Psion naudoja Symbian, kuri yra pilnai multitaskinė sistema, to tarpu PalmOS yra keistokas žvėris, turintis keistą bylų sistemą, ir šiaip kai kurias keistas idėjas, kuriomis išsiskiria nuo įpratesnių sistemų.

Na, ok, prirašiau čia visko ant Psiono, reikia pabandyti nusiųsti visą tai į weblogą.