Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Šis bei tas

Šios dienos pasibastymai po internetą nebuvo labai ilgi, tad nelabai ko ir prižvejojau. Visgi dirbau ir dariau Finastos savaitinę apžvalgą, kurią darant galima pažymėti, jog šią savaitę akcijų rinkose nieko ypatingo neįvyko, išskyrus tai jog buvo užfiksuoti kei dideli tiesioginiai sandoriai. Na, dar euras labai stipriai nuvažiavo žemyn dolerio atžvilgiu ir pradėjo kilti Lietuvos telekomo akcijų kaina.

Tarp darbų ir mokslų šiuo metu kartais paskaitinėju knygą Liar’s Poker, kuri yra apie kietų obligacijų prekiautojų Wall Street’e gyvenimą prieš 20 metų. Na, ten rašoma, jog sandoriai milijardais vyksta maždaug taip:

Lewie would say he thought the market was going up, and buy a hundred million [dollars’ worth of] bonds. The market would start to go down. So Lewie would buy two billion more bonds, and of course, the market would then go up. After he had driven the market up, Lewie would turn to me and say, „See, I told you it was going to go up.“

Trumpas apsilankymas Slashdote ir sudominusi mane apklausa apie tai, ar tiksliai žmonės nusistato laikrodžius. Na, aš normalus žmogus, tad mano laikrodis rodo tikslų laiką. Bent jau aš manau, kad tikslų. Kaip visada, keletas įdomių komentarų ta tema:

„People who intentionally set their watches ahead so they’ll be on time are not only chronically lazy, they’re also chronically stupid.“ — Pendersempai on Slashdot

This guy asks me „Do you know the time?“ and I replied „Yes, just not right now.“ — Stephen Wright

Glen Whitman iškėlė hipotezę, kad kiekviename moksle yra svarbios tik dvi idėjos, o visa kita yra arba nesvarbu, arba kilę iš tų dviejų idėjų. Štai, jo nuomone ekonomikoje svarbios tik dvi idėjos „Nebūna nemokamų priešpiečių“ ir „svarbiausia – paskatos“. Nuoroda.

Sužinau, kad tarp 100 didžiausių pasaulio ekonominių junginių yra 49 valstybės ir net 51 korporacija. Lietuva į tą šimtuką nepatenka, nes mano skaičiavimais, jos BVP yra 19,000 milijonų dolerių. Reikia bent jau padvigubėti, kad ten patektum.

Šis dienoraščio įrašas man primena posakį, kurį turbūt perskaičiau iš fortunes – „Jesus saves, but only Buddha pays the interest“.

Reikia eiti toliau mokytis egzaminams.

„I guess I’m a weirdo. This is /., I can be weirdo here, right?“ — QEDog on Slashdot