Michael Edwards: Raudonas vynas

Gana ilgai jau ieškau kokio nors vadovėlio apie vynus, nes visai norėtųsi daugiau apie juos sužinoti. Michael Edwards knygelę buvo turbūt vienintelė tokia į šią temą išleista knyga lietuviškai, kurią pavyko rasti knygynuose.

Perskaitęs ją sužinojau nemažai dalykų: apie vynuogių rūšis, dirvožemio įtaką, gamybos procesą, išlaikymą, ąžuolines statines, raudonųjų vynų gamybos regionus ir t.t. Tiesa, dauguma ten aprašomų vynų yra itin brangūs ir tokie, kur Lietuvos supermarketuose retai rasi, bet šioks toks pradinis įsivaizdavimas apie vynininkystę susidarė. Tik labai norėtųsi viską išragauti, apie ką perskaičiau.

Comments Closed

3 Comments

  1. galiu duoti pasiulyma – nueik i "Le Province" kaboka vokieciu gatveje, ten rasi beveik visus vynus apie kuriuos skaitei (cia tik spejimas, nes pats tos knygeles net nevarciau)

  2. Ash ir bandau savo vyno skoni tobulint :), bet supratau kad beviltishka :), nes ar perki brangesni ar pigesni, ar vengrishka ar italishka skonis beveik tas pats :) :)Gal gali rekomenduot GERO VYNO , bet su ikandama kaina kad ne tukstanciais ir nes simtais dar butu :):)

  3. Na, skirtumas tai lyg yra, nžn ;)

    O vynų rekomenduot tai tikrai nemanau, kad galiu — iš manęs ekspertas tai kaip iš raganosio šachmatininkas ;)

Comments are closed.