Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Zuoko weblogas

Nuvilnijo per Lietuvos blogosferą naujiena apie tai, jog A. Zuokas turi savo interneto dienoraštį. Dienoraštis pradėjo savo gyvavimą birželio 10 dieną, o blogosferą žinios pasiekė tik po trijų dienų, tad informacijos sklidimo greitis Lietuvos blogosferoje kol kas dar nėra itin didelis ;)

Labiausiai Zuoko webloge pasigendu RSS, tačiau į akis krinta ir žymiai griežtesnės komentavimo taisyklės. Suprantu, jog ponas Zuokas nenori savo weblogo paversti Delfi stiliaus chaosu, tačiau lyginant su kitais weblogais atrodo yra kur pasitempti. Bent jau man atrodo, jog visgi būtų galima leisti komentuoti senus įrašus. Šiek tiek keistai skamba ir komentavimo tasyklės, kuriose už HTML naudojimą grasinama uždrausti priėjimą prie komentavimo srities. Juk tai techniniai dalykai, išsprendžiami su keliomis įpraiškomis. Na, dizainas irgi atrodo keistokai, bet čia jau skonio reikalas, o be to ir mano paties svetainė atrodo ne ką geriau ;)

Kad ir kaip ten bebūtų, labiausiai reiktų palinkėti Zuokui užsispyrimo ir entuziazmo pildant savo weblogą, nes dažnai po keleto įrašų minčių srautas išdžiūsta ir tenka tiesiog prisiversti apie ką nors parašyti. Weblogo pildymas yra daug laiko ir pastangų reikalaujantis užsiėmimas, o laisvas laikas didžiųjų politikų dienotvarkėse tikrai nesimėto.