Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Keletas nuorodų

Per paskutinę savaitę prisikaupė nemažai nuorodų, kurios gal būt bus naudingos ir kitiems. Išmokau gerbti ir mylėti del.icio.us, tad jos ne taip lengvai pasimeta.

Pradedant nuo Getting Things Done temos, užtikau nemažai alternatyvų savo ToDo sąrašams: voo2do, Remember The Milk bei TaskFreak. Kol kas vis dar naudojuosi offline įrankiu, bet visai norėčiau pereiti prie webinio varianto.

Pastaruoju metu tenka daryti kai kuriuos ekonometrijos darbus universitetui, tad man buvo naudingas šis Software for Economists puslapis, o taipogi ir eViews programėlė.

Užtikau ir paprastų straipsniukų apie ekonomiką arba investavimą, kurie irgi mane sudomino: pradedant apie kasdienius ekonominius indikatorius realiame gyvenime (reikalinga nemokama registracija), apie viena ekonomikos pamoka, kuri atskleidžia visą ekonomikos esmę, ir baigiant dešimt dalykų, kuriuos apie ekonomiką turėtų žinoti debatuotojai. Dar prie viso to galima pridėti ir interviu su Charlie Munger, kuris yra ilgametis Warren Buffett bendražygis. Viena, labai patikusi mintis apie jųdviejų darbo stilių: mes per daug nepersistengiam, mes tik daugiau nei kiti skaitom ir galvojam.

Dar savo del.icio.us kraitelėje randu nuorodą į testą, kuriuo galima pasitikrinti, ar atskiri atsitiktinį procesą (random walk) nuo realaus akcijų kurso (atskyriau 4 kartus iš keturių) bei mokslinį straipsnį apie tai, kaip matematiškai išspręsti sudoku.