Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Robin Sharma: Šventasis, banglentininkas ir vadovas

Robin Sharma populiariausia knyga yra „Vienuolis, kuris pardavė Ferrarį“, bet nesu jos skaitęs. Užtat į mano rankas pakliuvo kita autoriaus knyga „Šventasis, banglentininkas ir vadovas“.

Pats Robin Sharma yra „sėkmės treneris“ (success coach), tad jo knygos yra patarimų, kaip gyventi ir pasiekti laimę rinkinys. Tik nieko naujo jose nerasi, jeigu esi skaitęs visas (ar bent jau daugumą) populiariosios filosofijos autorių, kaip kad Coelho, Bacho, knygas. Tiesa, Robin Sharma ir nesistengia parodyti, jog tai, ką jis rašo, yra kažkas naujo: kiekviename puslapyje sutiksi kitų autorių citatas. Knygos pasakojimas man pasirodė kaip pusiau iškepti ir blogai išminkyti blynai su miltų grumzuliukais, kuriuos valgant jaučiasi tešlos skonis: copy-paste citatų rinkinys, besikartojantis žodžių junginys „gražiai pasakyta“ ir (manau visiškai nenusisekęs) bandymas tą kratinį sudėti į vieną istoriją.

Kad ir kaip ten bebūtų, šioje knygoje Robin Sharma primena žmonėms, kad viskas priklauso nuo jų pačių požiūrio ir pastangų, jog reikia džiaugtis dabartimi, ir kad būtų neblogai, jeigu rūpintumeisi kitais – tada pasieksi laimę.