Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Restoranas „Imperial“: įmantrybių blizgesys

Tik įėjus į restoraną „Imperial“ būni sukrėstas spindesio bei neįprastos akiai prabangos: krištoliniai kandeliabrai, šilku muštos sienos, platūs odiniai krėslai, žvilgančios taurės bei Versace stalo rakandai nukelia į kitą pasaulį. Į pasaulį, kur blizgučiai yra gero tono ženklas, kur traukdamas akį žybčiojantis auksas dirba savo kasdienį darbą, ir kuklumas yra tik fortūnos nepalytėtų varguolių yda. Restorane langų nėra, tad persikėlimas į šią neįprastą minimalistiniam skoniui atmosferą vyksta itin sklandžiai: net nepastebi, kaip atvipusia lūpa traukiant į save nematytus potyrius praeina kone trys valandos ir atnešta triženklė sąskaita grąžina tave į realybę.

Įmantrybės su užraitymais tęsiasi ir meniu: baravykų carpaccio Chablis vyno drebučiuose, sriuba su nupenėtų ančių kepenėlėmis, trumų ledai, burnoje tirpstantis lėtai keptas veršiuko žandas bei kiti gurmaniški patiekalai, kurių vargu ar rasi kitur Vilniuje. Skonių daug, ne visi jie pažįstami, ne visi tokie, kad norėtum pakartoti: neišlavintam skoniui nebūtinai viskas patiks. Tikriausiai, kaip ir prie alyvuogių, reikia priprasti. Nors po veršienos bei sriubos norėjosi dar kartą nulaižyti šaukštą: dieviškai skanu.

Kiek įšilus po šampano bei vyno taurių restorane atsiranda ir trupinėlis jaukumo: galima susidaužti krištolinėmis taurėmis, kurių garsas nuaidi per visą salę, bei apšnekėti ką tik prie gretimo staliuko prisėdusią viešnią iš artimojo užsienio, kurios iškirptė stilingai atveria bambą, o aptempta ir siaura juostele sėdmenis dengianti suknelė hipnotizuojamai kausto net moterų dėmesį. Tačiau galų gale „Imperial“ yra ne tam, kad jaustumeis patogiai ir jaukiai: tam yra burgerinės. Čia ekstravagantiškos prabangos teatras, kuriame tu – ir žiūrovas, ir svarbiausias dalyvis, jei tik tam esi pasiruošęs atverti piniginę.

Spektakliai rodomi Subačiaus g. 2, Vilnius. http://imperialrestaurant.lt