Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Lietuvos bankų sistema: huh?

Priminimas sau ateičiai: niekada netvarkyti bankinių reikalų Kaune šeštadieniais. Gavau vat sąskaitą iš Litnet už vieną domeną. Reikia pervesti pinigus į Vilniaus banką. Na, galvoju, jokių problemų, nueisiu kur nors mieste šeštadienį ir pervesiu. Klydau.

Pirmiausia tas dalykas, kad Vilniaus bankas Kaune šeštadienį nedirba. Hmm… Na, gal jis orientuotas į verslo klientus, tai dėl to ir nedirba šeštadieniais. Aišku mano pagrindinė banko sąskaita kaip tik jame, na bet ką darysi. Pasivažinėjau Laisvės alėja ieškodamas kitų veikiančių bankų. Radau Snorą. Na, galvoju, jame irgi juk turiu sąskaitą. Užėjau. Sako „nieko nežinau, pirma perveskit pinigus į savo sąskaitą grynais (aš toj sąskaitoj gal kokius 5 Lt tik turiu) o paskui jau pervesim. Bet pavcedimus darom tik darbo dienom, tad teks palaukti pirmadienio. Tada ateikit.“ Huh? Na ką darysi… Einu kitų bankų ieškot.

Na, dar radau Hanza LTB. Atstovėjęs eilę tarp bobučių, laukiančių atsiimti savo pensijas, gavau atsakymą kad būtinai reikia turėti sąskaitą Hanzoje jei nori pervesti pinigus į kitą banką. Nesupratau. Nu sako galim atidaryt jumi sąskaitą jei norit pinigus pervest. Hmmm… Tai pala… Jei aš noriu išsiimt pinigus tai galiu tai daryt iš bet kurio bankomato, bet noriu įdėt, tai tik iš to banko, kuriame turiu sąskaitą? Ar aš čia jau per daug pripratęs pire šiuolaikinių technologijų gerovių, kad mane tokie dalykai baisiai stebina?