Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Tobulesnis XHTML

Truputį šiandien tvarkiausi savo XHTML ir CSS ūkyje. Galima sakyti padariau savo šablonų reviziją ir stengiausi pakeisti kodą taip, kad visos žymės atitiktų tai ką jos ir reiškia. To pasekoje sumažėjo <div> elementų bei visokių <p class="foo">. Vietoj jų atsirado visa krūva<hx>. Šoniniame meniu esančios nuorodos yra ne kas kitas kaip sąrašas, tad jos dabar yra tarp <ul> ir <li> žymių. Tiesa, ne iki galo sutvarkiau pagrindinį stilių, tad geriau būtų jog kol kas naudotumėt alternatyvųjį (kuris kuo toliau tuo labiau man patinka ;-)

Beveik visą šiandien dieną ši svetainė buvo išjungta, nes atradau gana keistą IE savybę (mmm… riktą). Javascript’as, kuris atsakingas už CSS pakeitimą yra įterpiamastaip:

<script src="skriptai.js" type="text/javascript"></script>

Na, pagal visas XML taisykles, šitai turėtų būti įmanoma sutrumpinti iki:

<script src="skriptai.js" type="text/javascript" />

Tai ir veikia be priekaištų Mozilloje, o štai IE aš nustebau pamatęs baltą tuščią langą. Pasirodo IE nerado užsidarančios žymės ir visą tekstą palaikė JavaScript’u. Teko pasukt galvą kol atradau kur čia šaknys pakastos ;-) O beje tas kodas validuojasi be jokių problemų. Na, ką ir bepridurt apie IE…