Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Orkut įspūdžiai

orkut.com vakar naktį buvo uždarytas „taisyti klaidoms“, kurių iškilo ne tiek jau ir mažai. Pirmiausia, tai visoje svetainėje duomenys buvo validuojami gana prastai, tad buvo pastebėta ne viena XSS klaida (o juk atrodo viskas daroma „in affiliation with Google“). Kita problema buvo ta, kad sistema nelabai susitvarkė su žmonių srautu ir atsirado galimybės masiniam spaminimui (Na, užrašas „you are connected to 8000 people through 20 friends“ labai pamalonina akį, bet kartu leidžia tiems visiems aštuoniems tūkstančiams žmonių išsiųsti laišką vienu spragtelėjimu). Atrodo šitas problemas ir taisys orkut per ateinančias dienas kai svetainė bus offline.

O šiaip įspūdis tikrai neblogas. Gal būt dėl to, kad tai kol kas gana uždara geekų ir kompiuterastų bendruomenė. Jautiesi kaip tarp įžymybių ir lyg rinkdamas jų autografus (panele Joi, nenorite būti mano drauge? Benai, malonu jus matyti! Randalai, jūs irgi čia? Ach, štai ir Timas!) Be viso šito sutikau ir lietuvę (?), kuri dirba Microsoftui Amerikoje, bei pitonininką, kuris dirba Lietuvoje Programuotojų Artelėje. Žiūrėsim kaip ten toliau vystysis viskas.

O šiaip realiai tai kol kas vyksta tikrasis testavimas, ir neaišku ar orkut sugebės išlaikyt savo populiarumą. Labai gerai čia pasakyta:

Most interesting to me is that the people on it are just kicking the tyres and try to hack the system. It’s the same people who are on all the other social networking sites, which leads me to believe the orkut craze may not last very long at all.