Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Vilniaus savivaldybės nuomojami sklypai žemėlapyje

Vakar Vilniaus miesto savivaldybė atvėrė dar vieną duomenų rinkinį – viešais tapo savivaldybės sklypų nuomos duomenys. Duomenys dar neidealūs, bet judama tikrai teisinga linkme. Labiausiai gaila, kad kol kas negalima matyti kiekvieno sklypo nuomos pajamų, nes nuomininkų sumokėtos įmokos suagreguotos: jeigu Šilumos tinklai nuomojasi daugiau nei vieną sklypą, nesužinosi, kiek už kurį sklypą konkrečiai mokama.

Dar būtų galima patobulėti ir metaduomenyse: nors duomenys ir yra, bet dokumentacijos apie juos trūksta, tad apie kai kurių laukų prasmę tenka spėlioti. Pabandžiau sudėlioti sklypų duomenis žemėlapyje, bet tam reikėjo padaryti keletą prielaidų (tikiuosi, kad teisingų): sklypo plotas pateikiamas viso sklypo, laukai „vardiklis“ ir „skaitiklis“ nurodo nuomojamo sklypo dalį, surinktos sumos yra pateiktos už visą nuomos sutarties laikotarpį nuo jos įsigaliojimo ir pan. Atrinkti tik tie sklypai, kurių nuomininkai nuomavosi tik juos vienintelius – taip galima tiksliai žinoti, kokia nuomos suma buvo gauta už konkretų sklypą. Sklypų daug, tad žemėlapyje kol kas atsigulė ne visi: neužteko Google dienos limito išversti sklypų adresus į žemėlapio koordinates. Sudėta apie ketvirtadalis duomenų, po savaitgalio turėtų būti jau visi paviešinti.

Jeigu norite matyti didesniame formate, žemėlapį galima rasti Tableau svetainėje. Dėkui Remigijui Šimašiui už iniciatyvą viešinti duomenis.

ATNAUJINIMAS (2015.07.22): Sudėti visi sklypai, kurių adresus pavyko iškoduoti. Nuomos kainos yra teisingos, nebent jos yra lygios nuliui: tai nereiškia, kad sklypas nuomojamas už dyką, o tik tai, kad šiuo metu trūksta duomenų: stengiamės, kad ir jie atsirastų.