Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Internetinis pokeris

Šiandieną Didžiosios Britanijos akcijų rinkoje pasirodė nauja kompanija – PartyGaming, kuri užsiima internetinių lošimų organizavimu, ir kurios pagrindinis pajamų šaltinis yra pokeris. Ši Gibraltare registruota kompanija uždirba tikrai nemažus pinigus: pernai metais ji gavo 602 milijonus JAV dolerių pajamų ir uždirbo 350 milijonus grynojo pelno, o šiemet tikimasi, jog ji uždirbs pusę milijardo dolerių (apie tai rašo BusinessWeek).

Įdomu tai, kad internetinis pokeris tampa kai kurių žmonių vieninteliu darbu ir pragyvenimo šaltiniu, nes pokeris yra gana matematinis žaidimas, kuriame galima nesunkiai laimėti prieš nepatyrusius žaidėjus, kurie mano, jog žaisti (ir laimėti) pokerį yra visai nesunku. Manoma, kad pokeris ypač vilioja moteris, kurios dienos metu gali žaisti azartinius žaidimus, kai tuo tarpu į tikrą kazino joms eiti yra nepatogu. Financial Times mini netgi kompiuterastus, kurie rašo pokerių botus, kurie žaistų internetinį pokerį ir taip uždirbinėtų pinigus. Tiesa, pokerių svetaines administruojančios kompanijos bando su jais visomis išgalėmis kovoti.

Kita įdomi detalė: PartyGaming gauna 87 procentus pajamų iš JAV piliečių, nors JAV internetinis pokeris yra uždraustas. Dėl tokio fakto, bet kurį aukštesnį kompanijos darbuotoją JAV federaliniai pareigūnai gali patupdyti į cypę vos tik jam įkėlus koją į JAV, bet akcijų rinka kol kas tokias rizikas priima lengvai: šiandien PartyGaming kompanija Londono biržoje vertinama beveik 10 milijardų JAV dolerių.