Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Nedlib ir vartotojų pagausėjimas

Šiandien ir vakar pastebėjau labai didelį vartotojų padidėjimą (na, tarkim užvakar buvo 48 unikalūs lankytojai, o šiandien iki pietų jų jau yra 165). Ech, galvojau kad tapaus nerealiai populiarus. Tačiau visgi peržiūrėjau savo Apache logus (na, gal kokį labai naudingą referrer’į rasiu) ir radau krūvas tokių pranešimų:

193.219.130.9 - - [12/May/2003:11:55:48 +0200] \
"GET /~moxliukas/browse/index.pl?id=78 HTTP/1.1" 200 4802 "-" "Nedlib"

Hmm… kas per velnias tas Nedlib, ir kodėl manimi domisi Lietuvos nacionalinė biblioteka? Žodžiu einu googlintis. Štai ką radau čia:

LIBIS Elektroninių išteklių modulio projektas parengtas tarptautinės NEDLIB programos dokumentų pagrindu. Šis projektas padės užtikrinti posistemio suderinamumą šalies ir tarptautiniu mastu naudojant bendrą OAIS koncepciją bei vienodus tarptautinius standartus, informacijos apie deponuotus šalies elektroninius išteklius pateikimą, prieigą prie deponuotų elektroninių išteklių.

Bla bla bla, nieko nesuprantu tarp tų baisių santrumpų. Ech, tai čia pasirodo labai rimta? Pats to nepastebėdamas tampu LIBIS Elektroninių išteklių modulio projekto dalimi?

Na po kai kurių įvykių tampu vis labiau paranojiškas (na, čia tai nėra ko bijoti, tik man nepatinka kai nei iš šio nei iš to atsiranda 220 sesijų daugiau nei realiai jų reikia), tad kol kas ramiai Nedlib bus ignoruojamas. Bent jau kol išsiaiškinsiu kas tai per velnias ;)