Dar vieno analitiko svetainė

Petras Kudaras

Pokyčiai dienoraštyje

Prieš 17 metų ir dvi dienas perkrausčiau šį tinklaraštį į Wordpress platformą. Per tą laiką Wordpress man tarnavo visai neblogai, nors pastaruoju metu jaučiau, kad jis kiek apkerpėjęs: per tuos metus prisirinko nemažai naudojamų įskiepių (o kai kurie jų jau nebepalaikomi), keisti kažką daugiau nei paprastą tekstą darėsi sudėtinga. Pasiryžau minimalizmo vardan pereiti prie žymiai paprastesnės sistemos ir per kiek daugiau nei per savaitę sukėliau visus savo senus įrašus į paprastą HTML, generuojamą hugo.

Per tuo metus mano tinklaraštyje yra prisikaupę visokiausių įrašų, kuriuose vien paprasto Wordpress šablono nepakanka – kažkiek yra interaktyvumo, įdėta kokia nors skaičiuoklė. Perkelti šiuos įrašus į paprastą HTML buvo vienas malonumas – nei kokio papildomo įskiepio reikia, nei kokių nors gudrių sistemos apėjimų. Iš ties, primena ankstyvuosius interneto laikus, kai galimybes ribojo tik tavo fantazija, o ne Twitter žinučių ilgis ar leidžiamų nuorodų kiekis Facebook įraše.

Kartu toks visų įrašų perkėlimas leido peržvelgti savo nueitą kelią. Jeigu 2003-ųjų metų įrašai yra cringeworthy kompiuterasto pasidalinimai kasdienybe (po kokius 5 kartus per dieną!), tai po to viskas pereina į finansų sritį, po to kažkiek į analitiką, bet ten ilgai neužsibūna, tinklaraštis tampa visiška knygų apžvalgos vieta. Noriu tą keisti. Noriu drąsiau dalintis savo mintimis ir atradimais, nebijoti pasirodyti kvailas – juk galų gale tai rašai sau. Ir po 17 metų galėsi paskaityti ir suprasti, kiek per tuos metus užaugai.

Tiesa, naujame tinklaraštyje nebėra komentarų. Pastaruoju metu jų ir šiaip nelabai gaunu – tiek pernai, tiek užpernai jų atsirado po 8 (!). Jei tikrai kas norėtų ką nors pakomentuoti, visada galima man rašyti tiesiogiai elektroniniu paštu arba susirasti mane Mastodon tinkle petras@mas.to.

Žymės: